aantal 10 | brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht, ontbijt | feestelijk, pasen, picknick | engels |
Janneke Philippi is totaal verknocht aan citroen sinds ze ze zelf plukte in een Spaanse gaard. De smaak is zo geweldig, maakt veel gerechten precies perfect en voegt juist aan zoet dat bijzondere frisse toe, vindt ze. Haar recept voor lemon curd en citroenscones is één grote lofzang! Maak ook eens: crumble met abrikozen, amaretti en mascarponeroom
Kooktijd:40 minuten
oven20 minuten
Totale tijd:1 uur
* Steriliseer de potten en deksels. Was ze in heet water af met sop, spoel ze na en laat ze omgekeerd drogen op een brandschone theedoek. Zet de droge potten en deksels daarna nog 10 min. in een goed voorverwarmde oven van 150°C op een rooster. Vul de potten als ze nog heet zijn. Geplastificeerde deksels kunnen niet tegen 150°C. Deksels die aan de binnenkant roestig zijn, reageren met het zuur van de inmaak en zijn dus niet geschikt. De potten kunnen ook eerst in de vaatwasser, maar zorg er dan voor dat je ze heet en droog in gebruik neemt.
RECEPTEN, BEREIDING, FOTOGRAFIE, STYLING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | citroen-vanillescones met lemon curd