aantal 12 | dessert, taart, zoet | weekend | italiaans |
De naam doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar de foto zeer zeker wel. Deze vrolijke, gevulde donuts - zonder gat - komen oorspronkelijk uit Florence. Ze danken hun naam aan het woord 'bomba', wat bom betekent. Maar laat je niet misleiden: deze bommen zijn juist heerlijk zacht en luchtig. Bezorgen ze je een explosie aan geluk? Dat dan weer wel. Wat de beste bombolini zo lekker maakt? Een goede vulling zoals jam, chocolade of custard bijvoorbeeld. Maar het allerbelangrijkst: bomboloni zijn op hun best als ze vers gebakken zijn. En dat kan je heel goed thuis doen! Dit recept kwam tot stand in samenwerking met NEFF. Voor de bombolini gingen we helemaal los met de Slide&Hide® oven.
Kooktijd:40 minuten
rusten/rijzen1 uur 30 minuten
Totale tijd:2 uur 10 minuten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | bombolini met chocolade of vanilleroomvulling