aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij, vegetarisch
De inspiratie voor Jannekes té lekkere gerechten doet ze op tijdens haar vakanties in Italië, hoewel de voorraadkast ook een grote rol speelt. Polenta en pijnboompitten heeft ze eigenlijk altijd wel in huis, en jij waarschijnlijk ook.
kooktijd20 minutesminutes
oven8 minutesminutes
totale tijd28 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: ovenschaal (18x28 cm), ingevet
ingrediënten
250gpolenta
2tenenknoflook
3stengels bleekselderij
2elolijfolie
600gspinazie
125mlvolle melk
100gverse groene pesto*
150ggorgonzola
2elpijnboompitten*
instructies
Breng in een ruime pan 1 1⁄4 l water met 2 tl zout aan de kook. Strooi al roerend de polenta erin en breng opnieuw aan de kook. Kook de polenta gaar in 10 min. Roer regelmatig.
Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij in dunne reepjes. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook en bleekselderij ± 3 min.
Voeg de spinazie in porties toe. Laat al omscheppend het blad slinken en het vocht verdampen. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de melk.
Neem de polenta van het vuur. Roer de warme melk door de polenta. Schep de helft van de polenta in de ovenschaal. Verdeel de spinazie en dan de pesto erover. Dek af met de overige polenta.
Verdeel de gorgonzola over de polenta en bestrooi met de pijnboompitten. Schuif de polenta in de oven en laat de kaas in 10 min. smelten en licht kleuren.
Voedingswaarde:
calorieën: 630kcal
|
eiwit: 23g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 52g
auteur: delicious.
* Hier vind je een recept voor zelfgemaakte pesto. Pijnboompitten zijn de zaden uit de dennenappels van pijnbomen. Ze groeien tussen de schubben van de dennenappels en zijn niet makkelijk te pellen. Maar hun smaak is alle moeite meer dan waard.STUDIO PHILIPPI