8elchocoladebolletjes,broodbeleg + extra voor erover
120gstracciatella-ijs
120gpure-chocolade-ijs*
1tlkaneelpoeder
4chocolademacarons
goudspray,als garnering
instructies
Teken op bakpapier 12 rondjes van 8 cm Ø en draai het vel om. Doe ¾ van de chocolade in een hittebestendige kom en zet op een pan met een laagje kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Laat de witte chocolade smelten. Neem de kom van de pan en voeg de rest van de witte chocolade toe. Roer tot alles is gesmolten. Bestrijk de 12 rondjes zo dun mogelijk met chocolade en bestrooi met de helft van de chocoladebolletjes. Laat helemaal afkoelen en opstijven.
Laat de ijssoorten in de koelkast iets zachter worden. Maak intussen 4 stroken bakpapier van 6 cm hoog en bekleed de kookringen hiermee. Zet de kookringen in een met bakpapier beklede schaal die in de vriezer past.
Leg telkens een rondje chocolade in de kookringen en verdeel eenderde van het straciatella-ijs erover. Bestrooi met een snufje kaneel, en verdeel eenderde van het chocolade-ijs erover. Dek af met een chocoladerondje. Herhaal deze laagjes twee keer maar dek de laatste laag chocolade-ijs niet af met een chocoladerondje. Laat in de vriezer in ± 4 uur maar liever een hele nacht weer bevriezen.
Neem uit de vriezer, verwijder het bakpapier en zet elk ijstaartje op een bord. Versier met de resterende chocoladebolletjes, chocolademacarons en garneer met wat goudspray.
Voedingswaarde:
calorieën: 680kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 78g
auteur: delicious.
* Gebruik in plaats van kant-en-klaar chocolade-ijs zelfgemaakt ijs: deliciousmagazine.nl/recepten/purechocolade-ijsR Dosia Brewer F Saksia van Osnabrugge S Marijn Visser FST Martine Steenstra