aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
mexicaans |
lactosevrij
Geen zin om uitgebreid te koken? Relax, deze lichte en makkelijke tortilla's zet je binnen 20 minuten op tafel en zijn ideaal om in de schaduw te eten met een karaf koele cider of lichte rosé erbij. Tip: voor een glutenvrije versie gebruik je maistortilla's. Ook lekker snel klaar: koolblad met zwarte bonen, aubergine en kip.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
45mlextra vergine olijfolie(3 el)
2elchipotlepeper in adobosaus(blik), fijngesneden
3tenenknoflook,geperst
2tluienpoeder
500gzalmfilet,ontveld
sap van 2 limoenen + limoenpartjes,voor erbij
2maïskolven,korrels eraf gesneden
1bosje koriander,blaadjes geplukt en steeltjes fijngesneden
2rijpe avocado’s,grof geprakt
3elfijngesneden zoetzure jalapeño-pepers + 60 ml vloeistof uit het potje
12bloemtortilla’s van 16 cm Ø
1kropje babyromainesla,blaadjes losgemaakt
instructies
Verwarm de ovengrill tot de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng in een grote kom de olie, chipotlepeper, knoflook en het uienpoeder.
Wentel de zalmfilet erdoor en leg hem op de bakplaat. Schuif onder de grill en gril de vis 5-8 min. tot hij net gaar is. Besprenkel met het sap van 1 limoen en laat 5 min. rusten. Pluk de zalm in vlokken.
Snijd de helft van de korianderblaadjes fijn en meng ze in een kom met de avocado en het sap van de tweede limoen. Meng zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Meng in een andere kom de gegrilde maïskorrels, de jalapeñopepers plus de vloeistof uit het potje, de koriander- steeltjes en een snuf zout.
Verwarm een koekenpan op matig vuur en rooster hierin de tortilla’s tot ze hier en daar bruin kleuren; of omwikkel ze met aluminiumfolie en warm ze op in de oven.
Vul de tortilla’s met slablaadjes, het avocadomengsel, de zalm, maïssalsa en de rest van de korianderblaadjes. Serveer met de limoenpartjes.