Door een paar lepels miso toe te voegen aan opgeklopte boter, maak je een geweldige smaakmaker voor allerlei verschillende groenten. Zoals verse maiskolven van de bbq! Op zoek naar nog meer lekkere bijgerechten: ijsbergsla met doperwten en muntdressing
kooktijd25 minutesminutes
weken20 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: keukentouw
ingrediënten
6maïskolven met schutbladeren*
miso-kruidenboter
200gboter,op kamertemperatuur
3elzure room,op kamertemperatuur
1teentjeknoflook,geperst
¼tluienpoeder
2-3tllichte misopasta
¼tlwitte peper
2tlgerookte-paprikapoeder
instructies
Leg de maïskolven met het blad eraan in een grote bak heet water en laat ze 20 min. weken.
Klop intussen de boter met de mixer 1-2 min. luchtig op. Voeg de overige ingrediënten voor de kruidenboter toe en mix ze erdoor.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Trek de schutbladeren omlaag en bind ze bij elkaar met keukentouw. Verwijder de draden. Gril de maïskolven rondom 15-20 min. tot ze gaar zijn en schroei- plekjes krijgen. Bestrijk ze vlak voor serveren met wat miso-kruidenboter en bestrooi met zeezoutvlokken en verse zwarte peper. Geef de overige kruidenboter erbij.
Kun je geen maïskolven met blad krijgen, dan hoef je de maïs niet eerst te weken.
Voedingswaarde:
calorieën: 409kcal
|
eiwit: 6g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
RECEPT: GEORGIE ESDAILE | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.