aantal 4 |
nagerecht |
|
midden-oosters |
glutenvrij
Verras je gasten met deze Midden-Oosterse hangop. Feestelijk en ideaal om buiten op te smikkelen. Heb je geen zomerfruit gebruik dan wat diepvries frambozen en blauwe bessen, of ga voor sappige vijgen. Dit is het favoriete condiment van Alison Roman.
kooktijd20 minutesminutes
uitlekken4 hourshours
totale tijd4 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
1kgvolle Turkse yoghurt
1elgedroogde rozenknopjes*
1vanillestokje
8aardbeien
1elongezouten gepelde pistachenoten
50gframbozen
50ggranaatappelpitjes
2takjes munt
1elsuiker
4elolijfolie
instructies
Leg een schone doek in een zeef en zet de zeef op een kom. Schep de yoghurt erin. Laat de yoghurt minstens 4 uur uitlekken. Pluk de steelaanzet van de rozenknopjes. Maal de rozenknopjes met de suiker fijn in de hakmolen van de staafmixer.
Schep de labne uit de doek in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg uit het stokje. Meng de vanillemerg door de labne.
Veeg de aardbeien schoon en halveer ze. Hak de pistachenoten grof.
Schep de labne op 4 platte schoteltjes en strijk er met de achterkant van een lepel geultjes in. Besprenkel de labne met de olijfolie en verdeel het fruit erover. Bestrooi met de munt, pistachenoten en rozensuiker.
Voedingswaarde:
calorieën: 460kcal
|
eiwit: 11g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
* Gedroogde rozenknopjes koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en mediterrane winkels.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.