aantal 8 |
voorgerecht |
weekend |
mexicaans |
glutenvrij
Simpel, maar doeltreffend. Dat zijn deze tostadas met tonijn en jalapeño-guacamole. Een perfect voorgerecht, want makkelijk om te maken en elke viseter is er gek op. Ook ideaal om te maken voor een grote groep.
totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
uitsteekring 10 cm
ingrediënten
8grote maistortilla’s
zonnebloemolie om te bakken
450gtonijn van sashimikwaliteit,in blokjes van 1 cm
2rijpe tomatenzaadjes verwijderd, in kleine blokjes
1sjalot,in hele dunne ringen
limoenpartjes en korianderblad voor erbij
chipotle-creme
2chipotlepepers in adobosaus*pot/blik, fijngesneden
3elzure room
3elmayonaise
kneepje limoensap
jalapeño-guacamole
1jalapeñopeper,fijngesneden
½kleine witte ui,fijngesneden
1groterijpe avocado, in blokjes
sap van 1 limoen
3elkorianderblad,fijngesneden plus voor garneren
instructies
Meng in een kom alle ingrediënten voor de chipotle-crème.
Wrijf in een vijzel de jalapeñopeper en ui met ½ tl zeezoutvlokken fijn. Schep over in een kom en voeg de avocado toe, samen met de limoensap en koriander. Prak grof met een vork.
Steek met de uitsteekring 16 rondjes uit de grote tortilla’s, zodat je kleine tortilla’s overhoudt. Verhit een bodem olie van 1 cm in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de tortilla’s met enkele tegelijk in ± 30 sec. per kant goudbruin en knapperig, neem met een tang uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Besmeer de tortillarondjes met jalapeño-guacamole en chipotle-creme. Verdeel hierover de tonijn, tomaten en sjalot en sprenkel er limoensap over. Bestrooi met zout en peper en garneer met korianderblad.
Voedingswaarde:
calorieën: 395kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 22g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
* Chipotle-pepers in adobosaus koop je bij de goed gesorteerde supermarkt.
RECEPTEN: CORINNE PARKS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.