aantal 4 | lunch | doordeweeks | mediterraans, midden-oosters | lactosevrij, vegan, vegetarisch
Gebruik dit recept als basis voor al je hummus-avonturen: denk aan zoete-aardappelhummus, bietenhummus of pompoenhummus. Maar ook met een klassieke hummus van kikkererwten kom je een heel eind. Tip van de redactie: kies een écht goede tahini (het liefst die van Al Arz), want dat maakt een wereld van verschil. Deze is zacht en gelaagd in plaats van vlak en bitter en blijft heerlijk lang in je mond hangen. Voorbereiden: de bloemkoolhummus kun je één dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Kooktijd:15 minuten
oven25 minuten
Totale tijd:40 minuten
RECEPT HUMMUS ALISON ADAMS. FOTOGRAFIE BRETT STEVENS. STYLING VIVIEN WALSH. BEREIDING CYNTHIA BLACK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Zuurdesembrood met bloemkoolhummus en toppings