aantal 12 | borrelhap, brunch, brunchgerecht, hapje, hapjes, lunch, lunchgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, koningsdag, najaar, oudjaar, pasen, vakantie, weekend, winter | nederlands |
Tijd voor comfort food van eigen bodem! Want in welke staat je ook verkeert: Brabantse worstenbroodjes kunnen altijd. Bijna hetzelfde als een saucijzenbroodje, maar dan met brooddeeg in plaats van bladerdeeg. Kruidig vlees in een luchtig broodje met een lekkere lik mosterd... Ja, graag! Maak er maar gelijk een paar extra, dan kun je ze invriezen en weer opwarmen 'in geval van nood'. Deze worstenbroodjes maak je met Naegelholt: een soort gedroogd rundvlees dat een beetje op rookvlees lijkt. Dit geeft net een wat diepere smaak aan de worstenbroodjes. Ook lekker voor de koudere maanden: lamssaucijzenbroodjes met rozemarijn & bierketchup of filo-saucijzenbroodjes met appel en cider.
Kooktijd:50 minuten
rijzen2 uur 30 minuten
Totale tijd:3 uur 20 minuten
* Brandrode rund, naegelholt en sint-jans roggemeel zijn opgenomen in de Ark van de Smaak.
RECEPT: BAS ROBBEN | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: JACQUELINE PIETROWSKI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | worstenbroodjes met naegelholt