aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, najaar, weekend, winter | internationaal, nederlands | vegetarisch
Een goedgevulde groentestoof staat garant voor comfortfood. Kies verse groenten en kruiden en een stevige basis als wijn, cider of bouillon en je oogst succes. Hier komen geen vleesvervangers bij kijken, aan deze voedzame groentestoof heb je genoeg!In tomatensaus garen groenten wat minder snel dan in water of bouillon. Dat komt omdat tomatensaus zuur is en zuur verlengt de gaartijd. Tegelijkertijd krijgt het gerecht zo wel meer tijd om goed op smaak te komen.
Kooktijd:30 minuten
stoven30 minuten
Totale tijd:1 uur
* Houd je niet van heel pittig? Gebruik dan maar één pepertje en kneus het niet. Of vervang de pepertjes door een snufje cayennepeper.
* Taggiasche olijven koop je bij ruim gesorteerde supermarkten, biologische winkels en Italiaanse deli’s.
RECEPT, BEREIDING: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JAN WILLEM VAN RIEL.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | winterse groentestoof met witte bonen