Zo makkelijk, zo heerlijk en zo nostalgisch. De lekkerste wentelteefjes zijn nog een beetje zompig vanbinnen maar wel lekker knapperig van buiten. Serveer wentelteefjes met fruit en hazelnoot voor een frisse twist!
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
1blikperziken halve op siroop, Del Monte, à 420 g
3elhazelnoten
1ei
200mlmelk
1zakjevanillesuiker
6sneetjescasinobroodwit
4elzonnebloemolie
kaneelgemalen
poedersuiker
Instructies
Laat de perziken uitlekken en bewaar de siroop. Snijd de halve perziken in dunne schijfjes. Rooster de hazelnoten lichtbruin en hak ze fijn.
Klop in een diep bord het ei los met de melk en de vanillesuiker. Snijd de sneetjes brood schuin door.
Verhit in de koekenpan de helft van de olie. Week de helft van het brood een voor een in het eimengsel en leg in de hete olie. Bak de wentelteefjes in 2-3 min. per kant goudbruin.
Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bak op dezelfde manier een 2e portie. Leg ze bij de 1e portie wentelteefjes op de borden.
Bestrooi de wentelteefjes met kaneel en poedersuiker. Leg de perziken erop, giet er wat perziksiroop over en bestrooi met hazelnotenkruim.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Tip: voor volwassenen kan er ook een scheut amandellikeur door het beslag. delicious. samen met Del Monte. Beeld: Studio Philippi