In 40 minuten staan deze groentewafels op tafel, maar wil je nóg sneller ontbijten of brunchen - bak de wafels dan van tevoren, vries ze in, en warm ze voor het serveren even kort op in het broodrooster.Vega tip: met liquid smoke maak je van geroosterde wortels vegan lox. Dat heeft dezelfde hartigheid als gerookte zalm. Bekijk ook: de beste brunch recepten voor een relaxt weekend
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: wafelijzer, ingevet
Ingrediënten
500gcourgettes,geraspt
125mlkarnemelk
160gzelfrijzend bakmeel
2eieren,losgeroerd + 4-6 hele eieren
½bosjebieslook,fijngesneden
½bosjedille,fijngesneden + extra om te garneren
100ghalloumi,grof geraspt
250mlGriekse yoghurt
1elza’atar
200ggerookte zalm
zuringblaadjes of waterkers
Instructies
Doe de geraspte courgette in een schone theedoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de rasp in een kom en meng met de karnemelk, het zelfrijzend bakmeel, de 2 losgeroerde eieren, bieslook, dille, halloumi en wat zout en peper.
Verhit het wafelijzer op de hoogste stand. Schep zoveel beslag in het wafel- ijzer dat de bodem bedekt is, tot aan de randen. Sluit het ijzer en bak de wafels in 3-5 min. goudbruin en gaar. Houd ze warm terwijl je nog meer wafels bakt.
Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de eieren ± 6 min. Giet af, laat schrikken in koud water en pel ze.
Roer intussen in een kom de za’atar door de yoghurt. Verdeel de wafels over de borden en beleg ze met de zalm, eieren en zuringblaadjes. Bestrooi ze vlak voor het serveren met de overgebleven dille en besprenkel met za’atar-yoghurt.
Voedingswaarde
calorieën: 369kcal
eiwit: 24g
vet: 17g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY.