aantal 6 | bijgerecht | familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend, winter, zomer | internationaal | glutenvrij, lactosevrij
Tuurlijk kun je aardappels koken. Of poffen. Of als schijfjes bakken in een pan. Maar daar wil je niets meer van weten zodra je dit hebt geproefd. Krokanter dan dit wordt het niet en dit recept zal je niet snel vervelen. Het geheim? Eendenvet en baking soda. Die zorgen er samen voor dat de aardappels niet alleen een heerlijk diepe smaak krijgen, maar ook perfect crispy worden aan de buitenkant, en fluweelzacht vanbinnen. Deze krokante aardappels uit ALL FIRED UP kun je heel goed een dag van tevoren maken, stop in dat geval voor de één na laatste stap. Bak de aardappels op het moment suprême af in een flink hete oven.
Voorbereiding:10 minuten
Kooktijd:1 uur
Totale tijd:1 uur 10 minuten
Dit recept is afkomstig uit het BBQ e-book ALL FIRED UP, over barbecue en bijzaken.
RECEPTUUR, FOTOGRAFIE, BEREIDING: JOY BOUWMEESTER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | waanzinnig krokante aardappels