aantal 4 | dessert, nagerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, najaar, weekend, zomers | nederlands | vegetarisch
Jamie steekt het niet onder stoelen of banken: hij is fan van chef-kok Jos Timmer en zijn bijzondere restaurant De Kas. ‘Jos was een van de leerlingen in mijn restaurant Fifteen en is nu mede-eigenaar van een van de beste restaurants van Amsterdam. Hij is een charmante, getalenteerde, bescheiden man en een geweldige chef.’ Dat laatste zijn de mensen van Michelin met Jamie eens: zij beloonden Jos en zijn team dit jaar met een ster. Daarom dit geweldige recept van dit unieke restaurant – in een grote glazen kas – met eigen groentetuin. ‘Vijgenbladeren en verse vijgen staan bij ons in de zomer zowel in de tuin als in de kas. Vooral van de bladeren gebruiken we kisten vol in siropen, ijs en nog veel meer.’
Kooktijd:45 minuten
laten rusten / vriezen8 uur
Totale tijd:8 uur 45 minuten
RECEPTEN, BEREIDING: JOS TIMMER | FOTOGRAFIE: RINZE VEGELIEN | STYLING: DE KAS, MARJOKE DE HEER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | vijgenbladsorbet met gepocheerde vijg & financier