aantal 12 | hoofdgerecht | | iraaks | vegan
Kubbeh is het cultureel erfgoed van Irak. Het is een soort dumpling of kroket die je met verschillende soorten korsten, vormen en vullingen kunt tegenkomen. Maak je kubbeh met flinterdun deeg, dan is dat niet alleen heel lekker, het vergroot ook je kansen op de Iraakse huwelijksmarkt. Sara: 'Ik heb kubbeh voorbij zien komen met zo’n dikke korst dat ik echt goed moest kijken of het geen gehaktbal was. Dit is natuurlijk niet hoe kubbeh bedoeld is, maar ik begrijp het wel – de mijne zagen er in het begin ook zo uit.' Serveer de kubbeh met noomichutney.Dit recept komt uit NOOMI, de primeur van Sara Shawkat over de Iraakse keuken.
Kooktijd:1 uur 30 minuten
rusttijd1 uur
Totale tijd:2 uur 30 minuten
TIP Je kunt de kubbeh na het rollen of na het koken invriezen. Ik zou het na het koken doen, dan weet je zeker dat ze niet uit elkaar vallen. Het handigst is om tussen de laagjes kubbeh een dunne plastic zak te leggen.
*VOOR HET ARABISCHE ZEVENKRUIDENPOEDER (BAHARAT):
RECEPTEN SARA SHAWKAT. FOTOGRAFIE ELZA JO TRATLEHNER.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | vegan kubbeh (kubbeh 't bulgur) van Sara uit Noomi