aantal 8 | hoofdgerecht | winter | oostenrijks |
Mister Kitchen gaat in delicious.februari aan de slag met Tiroler buikspek. En daar heb je écht niet perse mooie Alpenbergen bij nodig. In een rookoventje maak je het Tiroler buikspek zelf!
Kooktijd:15 minuten
Roken1 uur
Totale tijd:1 uur 15 minuten
* Kleurzout is verkrijgbaar bij de meeste slagers, vraag ernaar. Je kunt ook gewoon zout nemen i.p.v. kleurzout, maar dat laatste kleurt het spek snel iets bruiner.
* Pimentkorrels en jeneverbessen zijn bij de natuurwinkel, delicatessenzaken, sommige supermarkten en sommige slagers die specerijen verkopen te koop.
* Houtmot of rookmot kun je bij kookwinkels en hengelsportzaken kopen. Kernthermometers zijn bij kookwinkels te koop.
Productie: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Foodstyling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Scouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tiroler buikspek