aantal 4 | hoofdgerecht, lunch, ontbijt | | mexicaans | glutenvrij
Als je in Mexico city bent geweest hoor je de tamales-verkopers van mijlenver aankomen. Ze hebben hun eigen deuntje (zoals alle straatverkopers) en roepen 'Tamales Oaxaqueños! Tamales Calientitos!'. Zo'n dampend maispakketje is perfect als ontbijt, maar kun je evengoed serveren tijdens een Mexicaanse lunch of diner, zeker als je de tamales al van tevoren stoomt.
Kooktijd:1 uur 20 minuten
oven15 minuten
Totale tijd:1 uur 35 minuten
* Bewaar de buitenste schutbladeren van de maïs, daarin kun je de tamales stomen. In winkels met Mexicaanse en Spaanse ingrediënten kun je ook gedroogd schutblad van maïs kopen. Of wikkel de tamales in stukken bananenblad of bakpapier (en papillote).
Kijk op deliciousmagazine.nl/pocheren hoe je makkelijk een ei pocheert.
RECEPTEN: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | tamales