aantal 4 | hoofdgerecht | weekend, winter | internationaal |
Deze zoete stoofpot met sinaasappel en lekker veel specerijen smaakt heerlijk met roergebakken wilde spinazie of geroosterde peentjes.Stoofvlees zacht én sappig krijgen is echt een kunst. Hier geven we je een korte stoofcursus waarin we je voorzien van allerlei stooftechnieken.
Voorbereiding:25 minuten
wachten en stoven1 uur 5 minuten
Totale tijd:1 uur 30 minuten
*Deze stoofpot ontleent een deel van zijn hartige smaak aan ghee (geklaarde en gerijpte boter) dat veel in de Indiase keuken wordt gebruikt. Ghee bevat veel geoxideerde vetten die de maillard-reacties veranderen en versnellen tijdens de bereiding. Meer over oxidatie, rijping en maillard lees je hier.
Recept: Eke Mariën. Uit: Keukenlab, Word een betere kok door te koken met kennis. Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | stoof van kippendij met abrikozen