aantal 6 | soep | | oekraïens | vegan, vegetarisch
Deze soep komt uit het boek Keukens van Oekraïne van de bekroonde chef Olia Hercules. Dankzij haar recepten mogen we proeven van de verhalen die anders zouden verdwijnen. Olia: 'In Oekraïne wordt deze soep kuleshnyk genoemd. Hij houdt het midden tussen een minestrone en ribollita. Volgens mijn vegetarische echtgenoot Joe is dit recept – afkomstig uit Zinovia Klynovetska’s beroemde kookboek uit 1913 met gerechten en dranken uit Oekraïne– de lekkerste uit dit hele boek. Gedroogde restjes brood worden gebruikt om de soep nog iets te verdikken, wat hem heerlijk voedzaam en troostrijk maakt. Een scheutje olijfolie over de kuleshnyk bij het opdienen, een nogal Italiaans trucje, werkt hier heel goed.'Benieuwd naar de Oekraïense keuken? Bak dan ook eens deze maanzaadcake.
Recept: Olia Hercules | Fotografie: Elena Heatherwick & Joe Woodhouse
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | spliterwtensoep met brood uit Keukens van Oekraïne