Hoewel deze curry niet per se heel pittig is, wordt 'ie wel nóg lekkerder met een schaaltje frisse komkommer.
Kooktijd25 minutesminutes
Ingrediënten
1ui
3elzonnebloemolie
± 800gspitskool(1 kleine)
2elIndiase currypasta
400mlkokosmelk
2naanbroden
3elgebakken uitjes
Instructies
Haal de buitenste lelijke bladeren van de spitskool af. Snijd de kool in de lengte in vieren. Snijd de harde kern eruit maar zorg dat de parten niet uit elkaar vallen. Snijd de ui fijn.
Verhit in een ruime hapjespan de olie. Bak de parten spitskool in 2-3 min. per kant lichtbruin.
Neem de spitskool uit de pan. Schenk 1 el olie in de pan en fruit de ui ± 1 min. Roer de currypasta erdoor en bak ± 1 min. Schenk de kokosmelk erbij en breng al roerende aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Draai het vuur laag. Leg de spitskool terug in de pan. Stoof de spitskool afgedekt in 12-15 min. gaar. Keer halverwege. Snijd intussen het naanbrood in brede repen en verwarm in de broodrooster of grillpan.
Verdeel de curry met de spitskool over 4 borden. Leng eventueel de curry aan met wat water als je hem wat dunner wilt. Bestrooi met de gebakken uitjes en serveer met naan.
Voedingswaarde
calorieën: 468kcal
eiwit: 11g
vet: 33g
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI