aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, najaar, pasen, voorjaar, weekend, winter | duits | glutenvrij
Pellkartoffeln zijn nieuwe, in de schil gekookte aardappeltjes. Je serveert ze met een flinke lepel kruidenkwark: heerlijk bij gesmoorde spitskool met zalmfilet! Zo heb je in 30 minuten een voedzaam bord comfortfood voor je neus, precies wat je vandaag goed kunt gebruiken.Of ga voor zalm uit de oven: de 13 ultieme recepten.
Kooktijd:30 minuten
Totale tijd:30 minuten
* Kummel of karwij is te koop bij de natuurwinkel, veel mediterrane winkels, sommige supermarkten en online.
Kummel of karwij is een veel gebruikt kruid in de Duitse keuken met een licht anijsachtige smaak. Veel Duits gefermenteerd brood wordt o.a. ook met kummel bestrooid. In de zuurkool wordt het samen met andere kruiden ingelegd verwerkt. Kummel (thee 10 min. getrokken van geplette kummelzaadjes) heeft als geneeskrachtige werking dat het winderigheid en maagkrampen verminderd. Anijs en venkel doen dit ook, maar kummel is het krachtigst.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | spitskool met zalm & pellkartofflen