aantal 4 | bijgerecht, hoofdgerecht | | spaans | glutenvrij, lactosevrij
Culinair redacteur Merijn Tol duikt in de bonen. En wel bij 'bonengek' Henk Zuidema, die het Friese Woudboontje en meer lekkere Hollandse bonen teelt in Friesland. Natuurlijk maakt ze er heerlijke recepten mee, zoals deze Spaanse bonensalade met een zilte ansjovisdressing en geroosterde tomaat. Bekijk ook: peulvruchten: alles over de (bijna) heilige bonen + recepten
Kooktijd:55 minuten
weken6 uur
Totale tijd:6 uur 55 minuten
* Coeur de boeuf zijn grote, aromatische, vlezige tomaten met ribbels. Te koop bij goed gesorteerde groentewinkels of in de (na)zomer op markten en in sommige supermarkten.
Gebruik in plaats van witte bonen bijv. citroen- of krombekboontjes. Wil je snel klaar zijn, gebruik dan witte bonen uit pot of blik. In plaats van verse artisjokken kun je ook kant-en-klare artisjokbodems uit de diepvries nemen. Te koop bij mediterrane winkels.
RECEPTEN, BEREIDING, TEKST: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: MAAIKE KOORMAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Spaanse wittebonensalade met artisjok & tomaat-ansjovisdressing