Geïnspireerd op de Spaanse keuken: Met pittige chorizo, smeltende manchego, tomaat & likkebaardend lekkere kweepeeraioli.
Voorbereiding30 minutesminutes
Kooktijd5 minutesminutes
Totale tijd35 minutesminutes
Ingrediënten
8stevige grote desemboterhammen
± 2 el olijfolie
1grote teen knoflook
1superrijpe vleestomaat
200gmanchegoin plakjes
1gedroogde chorizoworstin heel dunne plakjes
4lente-uien
1bakje aiolikant-en-klaar, supermarkt
2elmembrillo of kweepeerjam*
± 1 el citroensap
Instructies
Verhit de ovengrill.
Bestrijk de zuurdesemboterhammen met wat olijfolie en gril ze knapperig en licht goudbruin onder de gril (niet te bruin, je toast ze straks nog een keer). Wrijf de warme boterhammen in met knoflook. Halveer de tomaat. Wrijf de boterhammen daarmee in. Beleg 4 boterhammen met de manchegoplakjes en de chorizoplakjes. Snijd de lente-ui in grove stukken en verdeel over de chorizo. Bak de tosti’s volgens de gebruiksaanwijzing van het tostiapparaat of leg in een grillpan met wat zwaars erop. Gril goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Snijd de tosti’s schuin door. Roer de aioli los met de membrillo en geef erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 814kcal
eiwit: 29g
vet: 54g
koolhydraten: 50g
auteur: delicious.
* Membrillo of kweepeerjam koop je bij (Spaansdelicatessenzaken of kaas- winkels. Je kunt evt. ook wat geprakte rijpe peer door de aioli roeren.Recept: Dosia Brewer & Merijn Tol. Fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi