aantal | brunchgerecht, ontbijt | weekend | midden-oosters |
Een flinke pan of grote schaal is wat je nodig hebt voor dit hartige Midden-Oosterse brunchgerecht. Klassieke shakshuka wordt gemaakt met eieren die worden gepocheerd in een tomatensaus met chili, uien en rokerige specerijen zoals komijn en paprika. Dit recept is extra smoky dankzij de chipotlesaus. Wist je al dat chipotle chili de gedroogde en gerookte variant is van een groene jalapeño? Zet deze goddelijke shakshuka op tafel tijdens een uitgebreide zaterdagbrunch.Goed idee: zelf flatbreads maken om lekker mee in de saus en eieren te dippen. Dit recept is afkomstig uit het maartnummer 2022 van delicious. magazine. Bestel het magazine in de shop.
Kooktijd:45 minuten
oven15 minuten
Totale tijd:1 uur
*TIP Geen fan van lamsvlees? Vervang het lamsgehakt voor rundergehakt. Liever vega(n)? Gebruik dan vegagehakt of pulled oats en vervang de feta door een plantaardige variant.
RECEPTEN HAYDEN QUINN. FOTOGRAFIE BRETT STEVENS. STYLING KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | shakshuka met rokerig lamsgehakt & feta