aantal 16 | gebak, zoet | | italiaans |
Sfogliatelle: de knapperige lekkernij uit Napoli! Als je van heel veel krokante deeglaagjes houdt, is dit he-le-maal jouw ding. Het is een werkje, maar als je eenmaal een hap neemt en de romige ricottavulling eruit loopt, ben je verkocht.
Kooktijd:2 uur
rusten + oven3 uur 50 minuten
Totale tijd:5 uur 50 minuten
* Semolina is fijn griesmeel. Je koopt het bij de ruim gesorteerde supermarkt, Italiaanse delicatessenwinkel of online.
* Bekijk via YouTube een video van Nonna Box om te zien hoe je stap voor stap sfogliatelle maakt.
RECEPTEN, BEREIDING: GEORGINA ESDAILE | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | sfogliatelle met ricotta en oranjesnippers