Chocolade en kersen vormen een perfect paar. Serveer deze Schwarzwalder chocotaartjes wanneer ze nog warm zijn met de opgevangen kersensiroop en een bolletje vanille ijs.
Voorbereiding25 minutesminutes
Oven15 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
160gpure chocoladein stukjes
160gboterin blokjes
2eieren + 2 eierdooiers
75gfijne kristalsuiker
30gbloemgezeefd
240gamarenekersen op siroop*uitgelekt, siroop opgevangen
cacaopoederom te bestrooien en
vanille-ijsvoor erbij
ook nodig: 4muffinvormpjes van 250 ml, ingevet
Instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg op maat geknipte rondjes bakpapier op de bodem van de vormpjes.
Smelt de chocola met de boter au-bain-marie in een hittebestendige kom die je op een pan met zacht kokend water zet (zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt) en roer glad. Laat iets afkoelen.
Klop intussen met de mixer op hoge snelheid de eieren en eierdooiers met de suiker licht en romig. Spatel het afgekoelde chocomengsel erdoor en schep dan voorzichtig de bloem erdoor. Vul de vormpjes voor de helft met het beslag en leg in elk vormpje drie kersen. Verdeel de rest van het beslag erover en bak de puddinkjes 13-16 min. of tot de bovenkanten stevig aanvoelen en de randjes iets loslaten van de vorm. Vanbinnen zijn ze dan nog een beetje vloeibaar.
Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen in de vormpjes en keer voorzichtig op voorverwarmde borden. Bestrooi met cacaopoeder en verdeel de rest van de kersen erover. Serveer met vanille-ijs en sprenkel de opgevangen siroop erover.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Potten met amarenekersen op siroop koop je bij (Italiaanse) delicatessenzaken of online. Of neem gewone kersen op zware siroop.Recepten en bereiding: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kristen Wilson. Bewerking: Dosia Brewer