Wil je vanavond eten met pit? Bak lekkere saucijzen in de oven en maak er gekaramelliseerde sriracha-uien bij. Lekker met aardappelpuree.
Kooktijd35 minutesminutes
Oven20 minutesminutes
Totale tijd55 minutesminutes
Ingrediënten
8runder- of lamssaucijzenstevig
3eltijmblaadjesfijngesneden
3elolijfolie
sriracha-uien
3elolijfoliemild
3uienin dunne ringen
4elsriracha*of andere chilisaus
3elbasterdsuikerdonkerbruin
2rode chilipepersgedroogd, zonder zaadjes, in stukjes
1/2citroenhet sap
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olie voor de uien in een pan met dikke bodem op matig tot laag vuur. Voeg de uien, sriracha en suiker toe. Smoor de uien afgedekt 20 min. en schep regelmatig om. Voeg de gedroogde pepers toe en laat onafgedekt in ± 5 min. karamelliseren.
Schep intussen in een kom de saucijzen om met de tijm, olijfolie en wat zout en peper. Leg ze in een met bakpapier beklede braadslee. Bak ze in 20 min. gaar en goudbruin. Roer van het vuur af het citroensap door de sriracha-uien en serveer ze bij de saucijzen.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Sriracha is een pittige, Thaise chilisaus, te koop bij ruim gesorteerde en Aziatische supermarkten.Recepten en bereiding: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Wilson. Bewerking: Dosia Brewer