Heerlijke walnotenbrownies met een flinke lik ricottaglazuur. Kom maar door! Deze chewy brownies hebben een heerlijke specerijen-sinaasappelsmaak. Het geheim van dit recept? De keukenmachine, want die doet bijna al het werk. Minimale inspanning en groots effect dus!Werd je vooral verleid door de ricotta? Say no more. Hier geven we je onze 28 lekkerste recepten!
kooktijd25 minutesminutes
Oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour5 minutesminutes
ingrediënten
250gwalnoten
220gkristalsuikerfijn
150gchocoladepuur, gesmolten en afgekoeld
150gchocolademelk, gesmolten en afgekoeld
6eieren
1tlkaneel
¼tlkruidnagel
1sinaasappelbio, rasp
ook nodig:bakvorm van 20×20 cmingevet, bekleed met bakpapier
ricottaglazuur
350gricottauitgelekt in een schone doek
200mlmascarpone
40gpoedersuikergezeefd
1vanillestokjein de lengte opengesneden, merg eruit geschraapt
100mlslagroomstijfgeklopt
instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de walnoten met de suiker fijn in een keukenmachine. Mix de gesmolten pure chocolade en melkchocolade met de pulseerknop erdoor. Voeg terwijl de motor draait de eieren om de beurt toe, vervolgens de specerijen, sinaasappelrasp en een snufje zout. Schenk het beslag in de bakvorm en bak de brownie 35-40 min. tot deze net gaar is maar nog lekker zacht vanbinnen. Laat 20 min. afkoelen in de bakvorm, stort voorzichtig op een rooster en laat verder afkoelen.
Klop de ricotta voor het glazuur kort glad in een keukenmachine. Voeg de mascarpone, poedersuiker en het vanillemerg toe en mix glad. Schep de slagroom erdoor.
Snijd de brownie in 16 blokken en garneer met het ricottaglazuur.