De hele zomer zijn er volop verse bonen: gespikkelde borlotti’s, dikke snijbonen, zoetepeultjes maar ook tuinbonen en doperwten. Juist door een simpele bereiding komen ze heel goed tot hun recht en proef je de volmaakte bonensmaak. Deze gerechten metallerlei zomerbonen zijn ideaal als stevige lunch of voor een zomeravond op hetbalkon of in de schaduw van een grote boom.
kooktijd20 minutesminutes
Marineren2 hourshours
totale tijd2 hourshours20 minutesminutes
ingrediënten
2 ½eltamari*
4elvissaus
4elrijstazijn
4elsake
gemberwortelvers, geschild, fijngesneden
1rode uiin heel dunne ringen
1-2rode peperszeer fijn gesneden
2limoenensap
1elpalmsuiker
2citroengrasstengels, gekneusd en fijngesneden
2djeruk purutblaadjes*vers, fijngesneden
2tenenknoflookgeperst
200gpeultjesin de lengte gehalveerd
200gsugarsnapsin de lengte gehalveerd
400gthaise kleefrijst* of gebruik japanse sushi kleefrijst
1boskoriandervers, fijngesneden
200gkrabvleesvers, wit, bestel bij de visboer
instructies
Schep alle ingrediënten behalve de rijst, koriander en krab door elkaar in een grote, ondiepe schaal. Zet afgedekt 1-2 uur in de koelkast en schep tussentijds af en toe om.
Controleer of de peultjes en sugarsnaps al lekker knapperig zijn en de smaak van de marinade opnemen. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de peultjes en sugarsnaps af en schep ze om met de koriander en krab. Sprenkel er marinade naar smaak over en serveer met kleefrijst.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Tamari is een lichte sojasaus. Te koop bij de toko, natuurwinkels en goed gesorteerde supermarkten. djeruk purutblaadjes of kaffir lime blaadjes zijn te koop bij toko’s en grote supermarkten. Thaise kleefrijst is een rijstsoort met korte korrel die je koopt bij Aziatische supermarkten.Recepten en bereiding: Rebecca Smith. Fotografie: Toby Scott. Styling: Polly Webb-Wilson