Pellkartoffeln zijn nieuwe, in de schil gekookte aardappeltjes. Je serveert ze met een flinke lepel kruidenkwark: heerlijk bij gesmoorde spitskool met zalmfilet! Zo heb je in 30 minuten een voedzaam bord comfortfood voor je neus, precies wat je vandaag goed kunt gebruiken.Of ga voor zalm uit de oven: de 13 ultieme recepten.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
75gboter
1ui,fijngesneden
2tlkümmel*
1kleine spitskool,klein: ± 600 g, in fijne reepjes
800gaardappelen,nieuw, geschrapt
4zalmfilets
200gkwark,vol
3elzure room
1sjalot,fijngesneden
2elpeterselie,fijngesneden
2elbieslook,fijngesneden
instructies
Smelt in een ruime hapjespan 50 g boter. Bak de ui en kümmel 2 min. Schep de spitskool erdoor en smoor afgedekt in 10 min. gaar en boterzacht op allerlaagste vuur. Kook intussen de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar.
Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en leg tussen de spitskool. Stoof de zalmfilets afgedekt in 8 min., of tot de vis rosé of naar wens gaar is. Meng intussen de kwark met de zure room, de sjalot, de peterselie en de bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Giet de aardappelen af en schep ze om met de laatste 25 g boter en zout naar smaak. Verdeel de spitskool met de zalmfilet over 4 borden. Geef er de aardappelen met de kruidenkwark bij.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Kummel of karwij is te koop bij de natuurwinkel, veel mediterrane winkels, sommige supermarkten en online.Kummel of karwij is een veel gebruikt kruid in de Duitse keuken met een licht anijsachtige smaak. Veel Duits gefermenteerd brood wordt o.a. ook met kummel bestrooid. In de zuurkool wordt het samen met andere kruiden ingelegd verwerkt. Kummel (thee 10 min. getrokken van geplette kummelzaadjes) heeft als geneeskrachtige werking dat het winderigheid en maagkrampen verminderd. Anijs en venkel doen dit ook, maar kummel is het krachtigst.RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.