Zachte curry die flink geurt naar kurkuma en kokos. Wij vullen deze met wijting: die smaak is verfijnder dan je denkt en werkt volmaakt bij de specerijen. Ook lekker: deze zalm in rode currysaus.
kooktijd45 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
ingrediënten
4tenenknoflookfijngesneden
2-3groene pepersfijngesneden
1elgemberwortelfijngesneden, vers, geschild
2tlkurkuma*fijngesneden, vers, geschild
2-3elzonnebloemolie
1uifijngesneden
2tlkurkuma*gemalen
2tlkorianderzaadgemalen
1tlkomijngemalen
¼tlkruidnagelgemalen
6groene kardemompeulen* gekneusd
12kerrieblaadjes* vers, + evt. extra gefrituurd, voor garnering
400mlkokosmelk
250mlvisbouillonevt. van ½ tablet
600gwijting of wijtingfiletsmet vel, in stukken van 4 cm
sap van 1 limoen
gestoomde basmatirijst en korianderbladvoor erbij
instructies
Wrijf de knoflook, groene pepers, gember en verse kurkuma samen fijn in een vijzel tot een grove pasta of maal fijn in de keukenmachine.
Verhit de olie in een diepe koekenpan op matig vuur. Schep hierin de ui 3-4 min. om zonder te laten kleuren. Voeg de peperpasta toe en schep 3-4 min. om tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de specerijen en kerrieblaadjes toe en roer nog 2 min. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 10 min. zachtjes inkoken. Voeg de vis toe en pocheer in 4-5 min net gaar. Neem van het vuur en voeg limoensap en zout naar smaak toe.
Serveer de curry met rijst, bestrooid met koriander en gefrituurde kerrieblaadjes.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
*Verse kurkuma, gemalen kurkuma en kardemom is te koop bij toko’s en veel natuurwinkels. Gedroogd kerrieblad is bij veel toko’s te koop. Vers is moeilijker, soms zijn ze in de diepvries te vinden.Recepten: Christine Manfield. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan