aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Om je aan op te warmen: flinke, gevulde minestrone met cannelinibonen. Houd ‘m vega door ’t brood met boerenkoolpesto te besmeren, maak ‘m Italiaans door de bruschetta met pancetta te beleggen. Fijne bonus: dit soeprecept laat zich makkelijk verdubbelen. Ideaal om een deel in te vriezen!
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
3elolijfolie+ extra
1rode uigrofgesneden
3tenenknoflookfijngesneden
1pastinaakin blokjes
1blikjetomatenpuree70 g
1bliktomatengepeld, 400 g
3groentebouillontabletten
1kruidenbosjebijv. rozemarijn, tijm en salie
400gsavooiekool± ¼ kool, gesneden
1blikcannellinibonen310 g, uitgelekt
50gParmezaanse kaasgeraspt
handvolbasilicumblaadjes
stevig broodvoor erbij
instructies
Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en pastinaak 3 min. zonder te kleuren. Schep de tomatenpuree erdoor en laat 1-2 min. bakken. Voeg de gepelde tomaten met het vocht toe en druk de tomaten met een spatel klein.
Voeg 4 blikken met water, de bouillontabletten en het kruidenbosje toe en breng de soep aan de kook. Voeg de savooienkool toe en kook de soep 5 min. zachtjes.
Voeg de cannellinibonen toe en warm 2 min. mee. Verwijder evt. het kruidenbosje. Roer de kaas, basilicum en peper naar smaak erdoor. Lekker met stukken stevig brood en roomboter of tapenade.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
Recept en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi