aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans, nederlands |
lactosevrij, vegan
De Italiaanse broodsalade krijgt hier een seizoensupgrade met raapstelen. Lekkere knapperige steeltjes die je heel goed rauw kunt eten, bijvoorbeeld zo: gehusseld door een tomatensalade met grote zuurdesemcroutons. Tip: In plaats van raapstelen kun je ook rucola nemen.Probeer ook eens deze salade met aardappels en andijvie.
kooktijd10 minutesminutes
oven40 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
400gtrostomaten
7elolijfolie
rasp van 1biocitroen
4zuurdesemboterhammen,in stukken gescheurd
1rode ui,in halve ringen
2elrodewijnazijn
400graapstelen
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de tomaten in dikke parten. Doe de tomaten in een ovenschaal en schep ze om met 2 el olijfolie en de citroenrasp. Bestrooi met wat grof zout. Rooster de tomaten 30 min. tot ze zacht zijn en schroeiplekjes hebben.
Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
Scheur het brood in grove stukken en meng met 3 el olijfolie en wat zout. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster goudbruin in 10 min.
Doe intussen de ui en rodewijnazijn in een kommetje, laat ± 10 min. staan en giet af.
Meng in een kom de tomaten met het vocht en het geroosterde brood en laat 6-8 min. intrekken. Schep het tomatenmengsel luchtig om met de raapstelen en ui, breng op smaak met de rest van de olijfolie, peper en zout en verdeel over een grote schaal.
Voedingswaarde:
calorieën: 287kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
RECEPTEN: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.