Karsu: 'Luister dan… wijk NIET van dit recept af! Ik ben mijn hele leven al op zoek naar het PERFECTE hummusrecept, ben er zelfs speciaal voor afgereisd naar Libanon en Jordanië. Elke dag en nacht op de beste plekjes hummus besteld en o zo zitten smullen. De leukste gesprekken gehad met ambitieuze jonge chef-koks die hun hummus vaak een hippe fusion-lift geven. Maar de basishummus blijft natuurlijk hetzelfde. Hummus is hummus. I think I got it now! Er zijn een paar trucjes die ik altijd gebruik voor de smeuïgste, zachtste en romigste hummus. Als je nu al niet gaat watertanden… Maar wacht, stop, we maken het ook iets interessanter, we doen er pastırma, Turkse pastrami, op. En we maken het af met geroosterde pijnboompitten en gesmolten boter, because, why not! :D'
Kookgerei
blender
ingrediënten
250gkikkererwten uit blik
1elcitroensap
1eltahin
2elolijfolie
1teentjeknoflook
1tlgemalen komijn
1tlzout
2ijsblokjes
10gpijnboompitten
25gboter
30gpastırma
instructies
Zeef de kikkererwten in een vergiet. Doe ze in een kom en vul die met water; spoel de kikkererwten zo twee keer af. Kneus de kikkererwten dan voorzichtig zodat de schilletjes loskomen. Vul de kom weer met water; de schilletjes komen nu bovendrijven. Haal ze eruit.
Doe de kikkererwten in een keukenmachine, samen met het citroensap, de tahin, olijfolie, knoflook, gemalen komijn en het zout, en maal 4 minuten. Voeg daarna de ijsblokjes toe om het mengsel wat te laten afkoelen en smeuïger te maken. Nu nog 2 minuten doorblenderen en bam: klaar. Ja, 6 minuten precies! Dat is het geheim van mijn hummus.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Smelt in dezelfde pan de boter en bak de pastırma circa 2 minuten. Serveer het vlees met de boter en de pijnboompitten boven op de hummus.