aantal 2 |
hapje |
|
marokkaans |
glutenvrij, vegan
Een goede maaltijd heeft contrast in kleur, smaak, textuur en zelfs temperatuur. Met zo'n zelfgemaakte pot tafelzuur kun je bijna alle hokjes afvinken: knapperige textuur, zure smaak, en prachtige felle kleuren die niet misstaan op een grote schaal couscous.In Shoukran deelt de Marokkaanse chef Abdel Alaoui de recepten die zijn moeder heeft doorgegeven en die hij eigen heeft gemaakt. Het zijn de recepten waar zijn gezin het allergelukkigst van wordt, en nu jij ook!
voorbereiding15 minutesminutes
rusten10 daysdays
totale tijd10 daysdays15 minutesminutes
ingrediënten
500mlwitte natuurazijn
100gsuiker
1literwater
5kaneelstokjes
5stukssteranijs
1tlvenkelzaad
1elkorianderzaad
1wortelin grote stukken
½wittekoolin grote stukken
100gbloemkool
2rode uienin parten
4bladeren rodekool,in grote stukken
1handjeradijsjes,in grote stukken
1rode paprika,in grote stukken
1rode chilipeper,in grote stukken
2kleine komkommers,in grote stukken
instructies
Voor 1 of 2 potten. Je kunt de potten 6 maanden in de koelkast bewaren.
Steriliseer de potten en deksels door ze 10 minuten in water te koken.
Breng de azijn, suiker en het water in een grote pan aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, steranijs en het venkel- en korianderzaad toe.
Verdeel de groenten over de potten en schenk de kokende inmaakvloeistof erover. Sluit de potten hermetisch, laat afkoelen en zet ze 10 dagen in de koelkast voor je het tafelzuur gaat nuttigen.