In dit recept gebruiken we lamsgehakt. Bij mediterrane supers met een vleesafdeling vind je zeker lamsgehakt. Of gebruik eventueel het vlees uit lamsworstjes.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
2stengels bleekselderij
150gwortel
2tlvenkelzaad
300glamsgehakt
140gtomatenpuree,groot blik
150mlrode wijn
200mllamsfond,supermarkt
500gverse gnocchi
50gparmezaanse kaas,geraspt
voorraad
1ui
2 teentjes knoflook
2elolijfolie
instructies
Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en de wortel in stukjes. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui met de knoflook, bleekselderij, wortel en het venkelzaad 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in nog eens 3 min. rul en bruin. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.
Schenk de wijn en daarna de fond erbij en roer tot een saus. Laat de vleessaus 8-10 min. zachtjes stoven. Kook intussen de gnocchi in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de helft van de kaas bij de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de gnocchi op de borden en verdeel de saus erover. Serveer met de rest van de kaas.
Voedingswaarde:
calorieën: 422kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING, STYLING: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: STUDIO PHILIPPI.