aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
aziatisch |
Szechuan is een unieke peper; lekker peperig maar ook weer niet té heet. De perfecte dosis prikkel op je tong! Gebruik 'm in een marinade voor de biefstukreepjes voor wat pit. Spice it up! Geef pit aan je gerechten met deze 9 hete pepers.
kooktijd35 minutesminutes
totale tijd35 minutesminutes
ingrediënten
¾tlszechuanpeper
2tenenknoflookfijngesneden
rasp en sap van 1biolimoen + extra partjes om te garneren
4ellichte sojasaus
600gbiefstukin dunne repen
200grijstnoedels
3-4elarachide- of zonnebloemolie
1elrijstazijn
75ggeroosterde ongezouten pinda’sgrof gehakt
1kleine rode uiin dunne ringen
1bosje muntblaadjes geplukt
½bosje lente-uienschuin gesneden
1bosje Thaise basilicum*blaadjes geplukt
100gsugarsnapsgehalveerd
1milde rode peperin ringetjes
instructies
Wrijf de szechuanpeper met de knoflook en limoenrasp fijn in een vijzel. Voeg 3 el sojasaus toe en schep de biefstukreepjes erdoor. Laat 10 min. marineren.
Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Verhit een wok op hoog vuur en voeg 1 el olie toe. Roerbak de helft van de biefstukreepjes 2-3 min. tot ze bruin kleuren. Schep op een bord. Voeg nog 1 el olie toe en roerbak de overige biefreepjes. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
Meng voor de dressing de rijstazijn, het limoensap en de uitgelopen jus van de biefstukreepjes met 1 el sojasaus en 1 el olie. Meng de noedels, biefreepjes, dressing en alle overige ingrediënten in een grote kom. Verdeel over kommen en serveer met de limoenparten.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Szechuanpeper koop je bij Aziatische supermarkten. De smaak is uniek: peperig, maar niet heet, en prikkelend op de tong.* Thaise basilicum heeft een dropachtige anijssmaak en koop je bij de meeste toko’s. Vervang evt. door gewone basilicum of dragon.RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN BEWERKING BAS ROBBEN