Je maakt gemakkelijk de restjes op van je milk washed spirit en hebt direct de perfecte snack voor wanneer je iets te veel punch hebt gedronken!
kooktijd20 minutesminutes
oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour
Kookgerei
Ook nodig: springvorm 18-20cm, mixer, bakpapier
ingrediënten
125groomboterop kamertemperatuur + extra voor invetten
150glichte basterdsuiker + 4 el
½ananas,evt. uit de milk washed spirit van Vic*
150gzelfrijzend bakmeel
75gamandelmeel
Snuf zout
2tlkaneel
125 -150mlbezinksel van de rum*
2eieren
crème fraîche of vers geklopte slagroom,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 180ºC, vet de springvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Verdeel 4 el basterdsuiker over de bodem en leg hier de ananas uit de punch overheen.
Meng het bakmeel, amandelmeel, zout en kaneel met elkaar in een kom.
Klop de boter met de suiker in 4-5 minuten licht en luchtig m.b.v. een mixer. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix tot een glad beslag.
Spatel het bloemmengsel en het bezinksel van de rum afwisselend, in porties door het beslag en meng goed tot er geen klontjes meer zijn. Verdeel het cakebeslag voorzichtig over de ananas. Bak de cake 40-50 minuten tot hij goudbruin en gaar is.
Check dit eventueel met een satéprikker. Komt de prikker schoon uit de cake, dan kan hij uit de oven.
Laat iets afkoelen, maak de springvorm los en keer voorzichtig om op een bord. Serveer met een flinke schep crème fraiche of verse opgeklopte slagroom.