Perfect voor de zomer. Lekker fris en feestelijk zijn deze aardbeiencupcakes. De smaak van vanille maakt deze gebakjes nog extra lekker. Eet smakelijk!
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd20 minutesminutes
afkoelen1 hourhour
totale tijd1 hourhour50 minutesminutes
ingrediënten
185gbloemgezeefd
1½tlbakpoedergezeefd
85gzachte boter
150gsuiker
1groot ei
½tlvanillearoma
75mlmelk
125gverse aardbeien
instructies
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en een snuf zout.
Klop met de mixer de boter en suiker in 10 min. licht en luchtig. Klop dan het ei, vanillearoma en de melk erdoor. Schep in 3 delen de droge ingrediënten luchtig door het botermengsel.
Spoel de aardbeien evt. af en droog ze met keukenpapier. Snijd een aantal in plakjes voor garnering en houd achter. Snijd de rest van de aardbeien in kleine stukjes en spatel luchtig door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze tot 2/3. Bak de cupcakes tot ze goudbruin zijn of tot een pen die je in het midden steekt er weer schoon uitkomt, in 18-20 min. Laat afkoelen.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
PRODUCTIE LINDA LOMELINO BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN