aantal 4 |
hoofdgerecht |
voorjaar, zomer |
indiaas |
Geef kant-en-klare saucijzen éxtra veel smaak met deze yoghurtmarinade met Indiase specerijen. Waarom het werkt? De melkzuren in yoghurt breken de enzymen in het vlees af en maken het heerlijk mals. Zelfs een korte marinade van 30 minuten doet wonderen! Probeer ook eens deze marinade met za'atar.Dat komt omdat de yoghurtmarinade als eerste bakt zodra je de saucijzen blootstelt aan hitte (hallo, barbecue!). In traditionele marinades karamelliseert de suiker als eerste, maar in het geval van yoghurt is de zuivel de suikers voor. Zo ontstaat een heerlijk knapperig én sappig korstje! En dat maakt deze saucijzen net wat specialer.
kooktijd45 minutesminutes
marineren30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: 2 lange metalen spiesen
ingrediënten
3eltandooripasta*,bijv. de Indiase van Fairtrade
3elGriekse yoghurt
1kgtuinkruidensaucijzen,± 8 stuks
naanbroodjes,voor erbij
raita
250mlGriekse yoghurt
1kleine komkommer,gehalveerd, zonder zaad, fijngesneden
15gmuntblaadjes,fijngesneden + extra voor erover
pittige ananassalade
½ananas,schoongemaakt, in 1 cm-stukjes
1rode chilipeper,zonder zaadjes, fijngesneden
½bosje koriander,blaadjes fijngesneden + extra voor erover
instructies
Marineer thuis alvast de saucijzen met de tandooripasta, maak de raita en ananas- salade. Voor de marinade meng je in een grote kom de tandooripasta en de yoghurt. Wentel de saucijzen erdoor tot ze goed bedekt zijn met het yoghurtmengsel. Laat afgedekt 30 min. marineren in de koelkast. Leg de saucijzen op een plank dicht tegen elkaar aan en steek er horizontaal 2 metalen spiesen door, zodat ze goed bij elkaar blijven liggen. Verpak in plasticfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Meng voor de raita alle ingrediënten met wat zout en peper. Doe in een goed afsluitbaar bakje en zet in de koelkast tot gebruik.
Meng in een andere kom de ingrediënten voor de pittige ananassalade met wat zout. Doe ook in een goed afsluitbaar bakje en zet in de koelkast tot gebruik.
Steek de wegwerpbarbecue aan. Gril ze – wanneer de barbecue heet is – in ± 6-8 min. per kant tot ze gaar en licht geschroeid zijn.
Laat de saucijzen rusten terwijl je de naan- broodjes kort op de barbecue verwarmd. Leg de saucijzen op de naanbroodjes en bestrooi met extra kruiden. Serveer met de raita en ananassalade.
Voedingswaarde:
calorieën: 846kcal
|
eiwit: 58g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 39g
auteur: delicious.
* Tandooripasta koop je bij de toko of ruim gesorteerde supermarkt.