1takje verse oreganoblaadjes gerist en fijngesneden
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el van de olijfolie en bestrooi met de za’atar, sinaasappelrasp en wat peper en zout. Schep om zodat alle pompoenblokjes met het mengsel zijn bedekt.
Bak de pompoen in 20-25 min. gaar.
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een hapjespan de rest van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe en laat op laag vuur 5 min. pruttelen.
Voeg de helft van de pompoenblokjes met de aanhangende olie toe aan de tomatensaus. Neem de pan van het vuur en pureer het pompoen-tomatenmengsel tot een gladde saus.
Zet de oven op grillstand.
Giet de pasta af. Schep de pompoensaus door de pasta en verdeel met de achtergehouden pompoenblokjes over de ovenschaal.
Meng de broodstukjes met de geraspte kaas, verse oregano en 2 el olijfolie. Bestrooi de pasta met een laagje broodkruim.
Gratineer de pasta 5-10 min. in de oven tot het broodkruim knapperig is.
Voedingswaarde:
calorieën: 638kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 71g
auteur: Minta & Mae
TIP Lekker met een salade van dungesneden venkel & dille.Recept: Minta Nicolaï. Fotografie: Sophia van den Hoek. Styling: Annemieke Paarlberg. Bereiding: Jessica Lek.