Minta & Mae, alias M & M, zijn moeder & dochter en duiken graag samen de keuken in. Sinds Mae naar de middelbare school gaat, eet ze geen vlees meer, én dus koken ze vega. Niet met vleesvervangers, maar met seizoensgroenten, zoals bijvoorbeeld andijvie.
40gbladpeterselie, fijngesneden, plus extra blaadjes om te bestrooien
800gbos andijvie, schoongemaakt en grof gesneden
100gradijsin dunne plakjes
instructies
Kook de krieltjes in licht gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Rasp ondertussen 50 g van de parmezaanse kaas fijn en schaaf schilfers van de rest. Mix de mayonaise, mosterd, het citroensap met de fijngesneden citroenschil en de 50 g fijn geraspte parmezaanse kaas zodat je een soort dikke, gladde saus krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Doe de dressing in een ruime kom en schep om met de peterselie, krieltjes, andijvie en radijs. Verdeel de lauwwarme aardappelsalade over een grote schaal en verdeel de schilfers parmezaan erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 460kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 20g
|
koolhydraten: 51g
auteur: Minta & Mae
Recepten: Minta Nicolaï | Fotografie: Sophie van den Hoek | Styling: Annemieke Paarlberg | Bereiding: Jessica LekVEGAN TIP: voor een vegan variatie van dit recept vervang je de parmezaanse kaas en mayonaise door een vegan variantMeer zomerse receptenDit recept komt uit het juni-nummer van delicious. Heb je 'm nog niet in huis? Bestel het nummer nu zonder verzendkosten via deze link.