Dit recept voor scones is een goed recept om mee te beginnen. Zo krijg je de basis van scones maken goed in de vingers en kun je vervolgens variëren. Wil je echt de állerbeste scones maken? Kijk dan hier voor onze ultieme tips voor het maken van de beste scones.
ingrediënten
250gzelfrijzend bakmeel
een snuf zout
30gkoude boter,in hele kleine klontjes gesneden
1ei
2-4elsuiker (naar eigen smaak)
1dlzure zuivel:dat kan karnemelk, yoghurt, kwark of zure room zijn. Als het karnemelk is, wat iets dunner is, 75 ml nemen).
instructies
Verwarm de oven goed voor op 200°C. Het is belangrijk dat de oven goed voorverwarmd is, omdat de broodjes vrij snel behoorlijk moeten rijzen en dat doen ze alleen snel met genoeg hitte.
Meng eerst de droge delen met de boter en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het fijnkruimelig is. Voeg dan het ei en de zure zuivel toe en kneed heel snel tot een soepele deegbal.
Rol het op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap van 2 cm en steek er rondjes met een diameter van ± 5 cm uit. Kneed restjes deeg kort samen, rol weer uit en steek weer uit. Ga zo door tot het deeg op is.
Leg de rondjes op een bakplaat met wat tussenruimte, bestrijk desgewenst nog met geklopt eierdooier of ei voor een mooie glans en bestrooi eventueel met wat grovere suiker. Bak ze in 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze net licht goudbruin gekleurd zijn, niet te donker dus.
* Je kunt het deeg alvast goed voorbereiden, uitrollen, uitsteken en de rondjes afgedekt met plasticfolie en koel wegzetten. Zo maak je dan snel nieuwe scones bij als je een teaparty geeft. Nog niet met ei bestrijken en met suiker bestrooien dan, dat doe je pas vlak voor ze de oven in gaan!
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
TIP eventueel kun je ook nog wat krenten of rozijntjes of ander gedroogd fruit door het deeg verwerken. Reken bij 250 g bakmeel op niet meer dan 75 g vulling. Ook kun je er hartige broodjes van maken, door geraspte (geiten)kaas en kruiden toe te voegen. Voeg dan geen suiker toe.