aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
vegetarisch
De lange, brede linten van de pappardelle brengen je direct in Italiaanse sferen. De cherrytomaatjes, geitenkaas en saliepesto zorgen voor een smaak sensatie op je bord. En dit alles in slechts 20 minuten. Wat wil je nog meer? Tip: Bestrooi voor wat extra pit de pasta met een snuf chilivlokken.
voorbereiding20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
ingrediënten
6geitenkaasjescabécou du perigord, pakjes à 3 stuks
1blik cherrytomaatjes à 400 g
100mldroge witte wijn
250gpappardelle(of andere dikke lintpasta)
handvolsalieblaadjes
1elamandelen,fijngehakt
50gparmezaanse kaas,geraspt
voorraad
3tenenknoflook
5elolijfolie
75mlolijfolie extra vierge
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breng voor de pasta een pan met ruim water aan de kook. Leg de kaasjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, schuif ze in de oven en rooster ze 15 min.
Snijd 2 tenen knoflook in dunne plakjes. Verhit in een koekenpan de resterende 3 el olijfolie en bak de plakjes knoflook ± 1 min. Voeg de cherrytomaatjes en de wijn toe en breng tegen de kook. Laat de saus 10 min. zachtjes koken. Druk de tomaatjes met een spatel stuk.
Kook de pappardelle in enkele minuten beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pureer intussen met de staafmixer de salie met de amandelen, de laatste knoflookteen en de extra vierge olijfolie. Voeg de helft van de kaas toe en breng de pesto op smaak met zout.
Giet de pappardelle af en meng door de saus. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de pesto erop en verdeel de kaasjes erover. Besprenkel evt. met olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 861kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 59g
|
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
Recept, styling, bereiding en fotografie: Studio Philippi.