aantal 8 |
ontbijtgerecht |
familietijd, herfst |
nederlands |
Herfst is appeltijd! Begin nu aan dit recept, dan kun je morgenochtend ontbijten met je zelfgemaakte appelmuesli met sinaasappel-pruimensiroop. Sla je slag: het is nu dé tijd voor appelrecepten!
voorbereiding40 minutesminutes
intrekken1 dayday
totale tijd1 dayday40 minutesminutes
ingrediënten
4(bio)appels, met schil
135ghavervlokken
400mlkokosmelk
½tlkaneel
½tlvanille-extract
5elahornsiroop
560mldikke Griekse yoghurt
3pruimenontpit, in blokjes
sap van 1 sinaasappel
geroosterde pompoenpitten en pistachenoten
instructies
Rasp 3 appels grof boven een grote kom. Meng de havervlokken, kokosmelk, kaneel, vanille, 2 el ahornsiroop en 250 ml water erdoor. Zet een nacht in de koelkast.
Spatel de volgende dag de yoghurt door het appelmengsel. Dit mueslimengsel kun je afgedekt ± 2 dagen bewaren in de koelkast.
Breng in een pan de pruimen met het sinaasappelsap, 3 el ahornsiroop en 3 el water aan de kook. Stoof de pruimen zachtjes 4-5 min. en prak ze dan grof met een vork. Zeef de siroop, druk zoveel mogelijk vocht uit de pruimen en laat afkoelen. Het pruimen-vruchtvlees heb je niet meer nodig.
Snijd de laatste appel in dunne staafjes. Sprenkel wat siroop over de porties muesli en bestrooi met appelstaafjes, pompoenpitten en pistachenoten.