aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Deze tagliatelle met lamsbolognese is vol smaak, met bijzondere twist en tóch gewoon voor doordeweeks. Je maakt hem namelijk met maar 10 ingrediënten en het staat binnen 30 minuten op tafel. Beloofd!Ga je toch liever voor de klassieke versie? Maak dan snelle bolognese.
voorbereiding30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
1wortelin blokjes
3stengels bleekselderijin boogjes
3tlvenkelzaad
300glamsgehakt
2blikjes tomatenpuree à 70 g
125mlrode wijn
350gtagliatelle
handvolgrof gesneden platte peterselie
pecorinogeraspt
voorraad
2elolijfolie
1fijngesneden ui
3tenenknoflookfijngesneden
250mlvleesbouillon
instructies
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de ui en de knoflook met de wortel, de bleekselderij en het venkelzaad 3 min. zachtjes. Voeg het gehakt toe en roerbak op iets hoger vuur in 4 min. rul.
Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Voeg de wijn toe. Schenk de vleesbouillon erbij en roer glad. Laat de saus 15 min. zachtjes stoven.
Kook intussen de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af, vang wat kookvocht op, en meng de pasta met de gehaktsaus. Breng op smaak met de peterselie en peper en verdeel de tagliatelle over 4 borden. Bestrooi aan tafel royaal met geraspte pecorino.
Voedingswaarde:
calorieën: 660kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 73g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding & fotografie: Studio PhilippiTip: Wil je meer groente in je bolognesesaus? Voeg dan nog 1 flinke, kleingesneden venkel toe. De venkelzaadjes geven al een beetje anijssmaak, en de venkel versterkt dit nog.