aantal 6 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, lente, weekend, zomer | italiaans | lactosevrij, vegetarisch
Tamara Ivanović: "Oma Mira studeerde Italiaans, werkte vijf jaar met Italianen in Libië en was groot liefhebber van de Italiaanse keuken. Ik leerde van haar brodo di verdure maken. Het klonk vele malen leuker dan ‘groentesoep’ en ze zette het creatief in om mij aan tafel te krijgen. Je zou het niet geloven, maar ooit moest ze achter me aan lopen, met de kom en de lepel in haar hand, zelfs de straat op, omdat ik spelen leuker vond dan eten. Jaren later kwam ik erachter dat dit recept technisch gezien geen brodo di verdure is, maar eerder verdure in brodo, of zelfs minestrone. Als je een stuk korst van parmigiano in de koelkast hebt liggen, kook die dan mee voor extra smaak."
Kooktijd:20 minuten
wachten28 minuten
Totale tijd:48 minuten
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING TAMARA IVANOVIĆ
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | Oma's brodo di verdure (Italiaanse groentesoep)