aantal 4 | lunchgerecht | doordeweeks, weekend, zomer | thais |
Vind jij de oorsprong van je eten net zo belangrijk als de smaak? Fair Trade Original laat je kennismaken met de lokale producenten achter hun Thaise producten. Nice to meet ananasboerin Khun Nipalin! Er groeit nog net geen kroontje uit haar hoofd, zó verbonden voelt Nipalin zich met ananas.
Kooktijd:1 uur
* Te koop bij de toko. Je kunt gedroogde garnalen evt. vervangen voor 2 el gekookte Hollandse garnalen.
** Te koop bij de toko. Je kunt de wortel evt. vervangen voor een handje fijngesneden koriandertakjes.
Background story:
Als 13-jarige oogstte zij haar eerste ananas. De ouders van Nipalin moesten destijds kiezen wie van beide dochters zou gaan studeren, dat werd Nipalins zus. Zelf is ze daar niet rouwig om. Nipalin is trots op wat ze bereikt in de duurzame landbouw, waar ze – inmiddels 34 jaar – in het bestuur zit van de Fairtrade Pineapple Growers Group. Deze organisatie van plaatselijke ananasboeren maakt zich sterk voor duurzame landbouw en is een belangrijke schakel in de eerlijke handelsketen. Samen vullen ze de blikjes ananas van Fair Trade Original met hun goudgele sappige vruchten. En voor haar gezin werpt de ananas ook vruchten af, haar beide zonen kunnen een opleiding volgen.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | noedelsalade met verse ananas