aantal 4 | bijgerecht, brunch, brunchgerecht, hapje, hapjes, lunchgerecht, ovengerecht | feestelijk, kerst, oudjaar, sinterklaas | grieks | vegetarisch
We kennen allemaal wel die old school stokbroden waar de kruidenboter al in zit. Best wel fout en allesbehalve vers, maar stiekem ó-zo lekker. In delicious. nummer 11 maakten we een variant, een marjolein-knoflookbrood, met een waanzinnige spanakopita-dip. Juist, een dip gebaseerd op het Griekse gerecht met spinazie en feta. Om je vingers bij af te likken! Heb je een etentje? Dit brood is dan perfect, ook voor de feestdagen zoals Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Je kunt het brood namelijk de dag van tevoren al maken en vervolgens op de dag zelf afbakken. De dip kun je ook een dag eerder maken, warm hem op de dag zelf op en voeg dan de feta, spinazie, het citroensap en de kruiden toe.
Kooktijd:45 minuten
oven25 minuten
Totale tijd:1 uur 10 minuten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
(c) delicious. nederland | marjolein-knoflookbrood met spanakopita-dip